Om företaget

ENTREPRENADFÖRETAG MED STOR BREDD

Dala Maskinservice och Entreprenad AB är det lilla företaget med det stora kunnandet. Här i Bjursås i hjärtat av Dalarna driver Johan Andersson ett mångsidigt företag, specialiserade på markarbeten.

- Vi gör det mesta inom grävning och har stor erfarenhet av allt från husbyggen till vägar och trädgårdar, säger Johan Andersson.

Han startade företaget år 2007 som Johans Maskinservice & Entreprenad. Allt började med några verktyg. Sedan dess har det rullat på.

- Jag började egentligen som maskinreparatör och startade som enskild firma, men det ena leder till det andra, säger Johan.

Efter några år bestämde han sig för att investera i en grävmaskin.

- Till en början var det lite tufft att få gräv-jobb men efter ett tag började folk höra av sig och sen har det rullat på, säger Johan.

Den bästa draghjälpen har Johan fått av sina kunder.

- Det är mina gamla kunder som rekommenderat mig inför nya kunder, vilket jag får ta som ett gott betyg, säger Johan.

En annan faktor som varit betydande för Johans företag är samarbetet med ett av byggföretagen på samma ort.

- Vi har ett expansivt byggföretag här i Bjursås som jag började göra lite markarbeten åt. Därefter har det bara blivit mer och mer. Det har varit till stor hjälp att vi har kunnat samarbeta så bra, säger Johan.

De båda företagen har följts åt sedan dess. Dala Maskinservice och Entreprenad AB har växt och idag är det ett företag som kan utföra allt inom markarbeten.

- Vi har med åren blivit större och kan nu göra det mesta inom grävning och markarbeten. Det finns egentligen inga jobb som är för stora eller komplicerade. Samtidigt har vi behållit vår själ och småskalighet, säger Johan Andersson.

Ingen kund är för liten, ingen är heller för stor. Dala Maskinservice och Entreprenad tar sig an alla som behöver hjälp.

- Vi arbetar med alla kunder, från mindre grävjobb hemma hos privatpersoner, till större uppdragsgivare och totalentreprenader, säger Johan Andersson.

Dala Maskinservice och Entreprenad har hela tiden arbetat med att vara i framkant när det gäller kunnande och teknologi. Samtidigt som maskinparken hålls modern och mångsidig.

- Jag är intresserad av lastbilar på fritiden, och tycker att det är viktigt att vi har en bred maskinpark för att på bästa sätt kunna genomföra arbeten, säger Johan.

På fritiden renoverar han en gammal Scania-lastbil från 1972.

- Det är ett stort intresse som jag har bredvid företaget, säger Johan.

Han fortsätter att driva sitt företag från Bjursås. Den lilla orten mitt i Dalarna där han är född och lever med sin familj. Dala Maskinservice och Entreprenad är ett Dalaföretag och ska så förbli.

– Det finns inga tankar på att flytta för att växa. Det finns stora fördelar med att verka här i trakten, jobb får vi i Dalarna så det räcker, säger Johan.